top of page
Modern Thai Restaurant Delivery Facebook
Sofia uit Rodolivos doet haar verhaal....

'Alles begon dus in de zomer van 2014 toen ik vanuit Thessaloniki terugging naar Rodolivos mijn geboortedorp.
Ik heb altijd van dieren gehouden. Ik had zelf een hondje en ik was wat katten aan het voeren in mijn buurt in Thessaloniki, maar dat was het dan. Tot ik terugkwam en een vreselijke situatie aantrof.
Uitgehongerde honden dwaalden rond en mensen negeerden ze gewoon, joegen ze weg, honden met vreselijke huidaandoeningen, moeders met pups die aan de kant van de weg zaten of verscholen tussen bosjes. Ik moest iets doen! Dit was gewoon 'verschrikkelijk'...

Dus ik probeerde een groep te organiseren en via FB vond ik 1 of 2 mensen uit elk dorp van onze gemeenten en maakte een afspraak met de burgemeester. Hij deed niet veel, maar hij begreep tenminste dat er mensen waren die geïnteresseerd waren in het helpen van de dieren. We hebben geprobeerd georganiseerde acties te ondernemen, maar dit duurde maar een paar maanden, ik stond er snel terug alleen voor!
Sindsdien ben ik toch doorgegaan met voeden, steriliseren, therapieën, zoeken van fosters, zoeken van adoptanten (in binnen- en buitenland). Christina, een vriendin,  doet veel van het internetwerk, ze schrijft de posts en heeft contact met de potentiële adoptanten (ze kent ook Duits dus dat is een plus).

De grootste problemen hier zijn de herders van boerderijen met schapen en koeien die hun dieren en honden behandelen alsof ze niets zijn (ze krijgen enkel wat oud brood toegesmeten) en natuurlijk de jagers die na het jachtseizoen hun honden gewoon achter laten (kilometers ver van huis) in de bergen... voornamelijk setters en pointers. Deze dieren vinden, als ze geluk hebben, de weg naar ons dorp... de meesten sterven daarboven :(

Er is bewust geen shelter omdat ik gewoon geen mensen heb om daar te helpen als vrijwilliger, geen financiële middelen ook niet om er eentje te bouwen. Dus mijn dagtaak bestaat eruit dagelijks mijn ronde te doen, smorgens en savonds met eten strooien op de plaatsen waar mijn straathonden ronddwalen. Ik steriliseer/castreer honden die ik kan benaderen en zet ze terug, ik tracht ze te laten testen op de gekende ziektes en nadien voorzie ik ook preventieve medicatie. 

Danzij de hulp van een paar organisaties zoals  Virtual Adoption & Support for Greek Strays Timataki vzw, en  Tierhilfsnetzwerk Europa kan ik mijn werk verder zetten! 

Sofia xxx

Laat je meevoeren in deze videotour

RODOLIVOS

RODOLIVOS

RODOLIVOS
Video zoeken...
Rodolivos 2

Rodolivos 2

00:59
Video afspelen
video-1612568739

video-1612568739

00:11
Video afspelen
Rodolivos

Rodolivos

00:17
Video afspelen
Rodolivos 3

Rodolivos 3

00:44
Video afspelen
bottom of page