top of page

Ons Team

TEAM TIMATAKI 

B0C4EB3D-3854-4FBA-ACEE-1410427E61B3_edited.jpg

Tineke

6 jaar geleden startte ik het project virtuele adopties op, na dat ik ging ik helpen in de shelter van skydra als vrijwilliger, de eerste keer en er zouden er nog vele volgen!

Wat ik daar zag had me zo hard gegrepen, ik was zo aangedaan van de schrijnende toestand, toen nog in de oude shelter, een vervallen en verlaten slachthuis, dat ik niet anders kon dan zoeken naar een manier om ook mijn steentje bij te dragen.

Na nog enkele trips naar Skydra, kwam ik op het idee om de achterblijvende honden daar te helpen via virtuele adoptie, meterschap of peterschap.

 Niet alle honden die er verblijven kunnen uitzien naar een bestaan in België of Nederland. Velen zijn getraumatiseerd, te angstig, te beschadigd, waardoor adoptie niet meer mogelijk is. Maar ook honden die de pech hebben niet direct in het oog te springen, volwassen honden, ook honden die er verblijven en nog een weg te gaan hebben door een ziekte of revalidatie.

Daarnaast plaatsen we ook occasioneel speciale oproepen voor andere zaken die men dagelijks nodig heeft, dat gaat van karton, handschoenen, spotons, medicatie, eten, dierenartskosten, sterilisatieprojecten!

4 keer per jaar ben ik ter plaatse om updates te brengen voor onze meters en peters maar ook om er de honden die wat uit het oog zijn geraakt na jaren opnieuw een duwtje te geven door foto's en filmpjes te posten. 

Ik leerde hierdoor ook de enorm toegewijde Marisca kennen die reeds hielp als foster van de griekse honden, vele donaties inzamelde en zodoende begonnen we verder samen te werken! We zijn ondertussen verder uitgegroeid tot een officiële vzw TIMATAKI en hebben nu ook zelf de effectieve adopties erbij genomen, ik verantwoordelijk voor de katadopties en Marisca verzorgd de adopties van honden!

We hebben nog vele plannen die we willen verwezenlijken maar beiden hebben naast ons grote passie RESCUE ook nog een job, familie en sociaal leven! Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en spenderen we met gans ons hart veel van onze vrije uren voor dit project <3

116605547_2255429304582402_8137944699673341140_n_edited.png

Marisca

Mijn naam is Marisca de Ruiter en de liefde voor dieren en dan vooral deze die hulp nodig hebben ben ik mee geboren denk ik. Als kind al ving ik dieren op die door anderen opgegeven waren, van een aangeschoten konijn tot een mankende kalkoen, van een gewond vogeltje tot een zieke cavia, men wist mij altijd te vinden met zieke dieren, soms tot wanhoop van mijn ouders, maar alles werd met veel liefde weer opgelapt. Vier jaar geleden begon ik met fosteren van honden uit de shelter in Skydra, Griekenland en ook hier kies ik bewust voor diegene die het minst kans maken op adoptie. Zo had ik al enkele senioren in opvang, angstige Millie die nog nooit een mens van dichtbij gezien had, honden met een handicap zoals dove Angel, bijna blinde Rex, Shorty met 3 pootjes en verlamde Agni. Ook voor langzitters heb ik een zwak, hun kansen op adoptie zijn toch nét iets groter als ze eenmaal in België zijn zodat mensen hen eerst eens kunnen komen bezoeken. Al snel begon ik ook met inzamelacties via Facebook voor de shelter omdat ik zag hoe hard donaties nodig zijn. Het duurde niet lang of mijn garage werd een verzamelplaats waar mensen vanuit de hele provincie Antwerpen en soms zelfs daarbuiten al hun schenkingen aan de stichting komen brengen, gaande van voeding, manden, benches, medicatie tot kussens, leibanden, eetbakken, dekens, speeltjes etc etc. Enkele jaren terug ben ik begonnen Tineke te helpen met de virtuele pagina van de stichting, omdat ik het een geweldig goed initiatief van haar vind de achterblijvers op deze manier de blijvende steun te kunnen bieden die zó hard nodig is. Samen hebben we dan de stichting Timataki VZW opgericht, door onze bezoekjes aan de shelter en het dagelijks updaten van de albums van de honden leren we ze natuurlijk erg goed kennen en liggen ze me steeds nauwer aan het hart, dus was de beslissing om ook ‘echte’ adopties te gaan een logische volgende stap, niks is tenslotte zo belangrijk als een baasje dat perfect bij de hond past om een adoptie te doen slagen. Er kruipt heel wat tijd in maar we hebben ook enorm veel plezier in dit top team, zowel hier als in Griekenland, het is geweldig met deze ladys die even 'dog-minded' zijn samen te werken en de voldoening bij elk hondje dat uiteindelijk weer een gouden mandje vindt is met geen pen te beschrijven.

bottom of page